#cuMasina prin Romania: Am fost la Craiova si mi-a placut!

#cuMasina prin Romania: Am fost la Craiova si mi-a placut!

Ma gandeam sa plec pe undeva de 1 mai, dar sa nu fie in aceeasi directie cu clasicele destinatii pentru aceasta zi libera. Desi mi-ar fi placut sa merg in Viscri, lipsa cazarii prin apropierii anunta semne de aglomeratie. Oricum, doar ideea de Brasov in weekend este suficienta pentru a sta in trafic. Analizand harta, cea mai sigura alegere parea undeva in sudul tarii.

Ce ar fi sa merg la Craiova? Dupa rezultatele din Google Images parea ca poate fi o destinatie pentru un weekend. Trebuie sa recunosc ca am tratat plimbarea asta mai mult ca pe o gluma. Cred ca a fost una dintre putinele calatorii de la care nu aveam nicio asteptare. Nu auzisem nimic despre Craiova si ma gandeam ca nu ai ce vizita.

#cuMasina prin Romania: 2 Trans-uri, Cel mai bun pastrav, Valea Zanelor si putina istorie

#cuMasina prin Romania: 2 Trans-uri, Cel mai bun pastrav, Valea Zanelor si putina istorie

Pana la inceputul anului trecut, vizitasem foarte putin din Romania. In cativa ani, dintre destinatiile importante, am vazut Cluj, Sibiu, Brasov, Sinaia si Delta Dunarii. As mai putea adauga si ceva din zona Moldovei, dar asta era plimbare lejera deoarece eram in Iasi. Nici dupa mutarea in Bucuresti nu s-au schimbat prea mult calatoriile in tara. Mai repede ajungi in Paris cu avionul, decat la Brasov cu trenul… si asta e una dintre rutele rapide ale CFR-ului.

In Romania, daca nu esti sofer, este aproape imposibil sa calatoresti. Nu ca daca alegi varianta de masina personala castigi foarte mult. Iti ofera flexibilitate, dar multe locuri sunt dificil de vizitat si cer timp. Oricum, fata de tren sau bus, se diversifica locurile pe care le poti vizita intr-un weekend.

Calator prin tara mea: Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii

Delta Dunarii - Sf. Gheorghe  15

In 2009 mi-a venit ideea de a merge la Sfantu Gheorghe la festivalul de film Anonimul. Din pacate, mai era vreo luna pana la festival si evident ca nu am reusit sa gasesc cazare. Nu am renuntat la Delta si am ales sa merg acolo la o saptamana dupa festival. Locuri de cazare erau suficiente si ma asteptam sa fie si agitatia mai mica. Lume putina a si fost si am avut si norocul sa fac un tur al zonei cu avionul. Delta e fascinanta cand te plimbi cu barca prin canale cu barca, insa si peisajul de la inaltime are un farmec aparte.