O plimbare in imagini prin statiile de metrou din St. Petersburg

O plimbare in imagini prin statiile de metrou din St. Petersburg

Desi ideea de metrou a aparut in St. Petersburg inca de prin secolul 19, o prima faza s-a inceput cu putin timp inainte de Al Doilea Razboi Mondial, situatie care a si blocat lucrarile. Acestea au fost reluate in 1947, iar primele statii au fost deschise in 1955. Unele dintre statiile de pe aceasta prima linie au primit un decor deosebit, lucru care acum le-a transformat intr-o mica atractie a orasului.

Moscova, o plimbare nocturna in imagini

Moscova, o plimbare nocturna in imagini

Spre deosebire de St. Petersburg, in Moscova nu este chiar usor sa te plimbi. Zonele interesante sunt mai dispersate si plimbarea nocturna se va intinde pe mai multe ore. Pentru a vedea cat mai mult, am incercat sa ma plimb in fiecare zi dupa ce vedeam atractiile zilei.

Cele mai multe raman in zona centrala, iar ce mai buna priveliste de noapte mi s-a parut din parcul Zaryadye. Nu ar trebui sa ratezi nici o plimbare pe strada Tverskaya. Ajunsesem intr-o seara, pe la ora 22, si nu imi venea a crede cat de multi oameni era pe strada. Pur intamplator am vazut si strada Arbat pe intuneric, insa cred ca mai mult mi-ar fi placut sa o vad pe timp de zi.

Izmaylovo Kremlin si Moscova vazuta de la inaltime

Izmaylovo Kremlin si Moscova vazuta de la inaltime

Pentru ziua patru imi ramasese sa vad cateva panorame cu orasul, dar din celebrele cladiri construite in stil stalinist. Asta imi doream dupa pranz; pentru prima parte a zilei mi-am propus sa ajung la Izmaylovo Kremlin.

In acest stil au fost construite 7 cladiri in Moscova, cunoscute si ca Seven Sisters. Acest stil arhitectural este intalnit si in Bucuresti, la Casa Presei. Probabil doar acestea 7 au fost construite in acea perioada deoarece prin oras am vazut mult mai multe, dar nu la fel de mari. Chiar si hotel in care am stat era intr-o astfel de cladire.