La pas prin Canada: Impresii din Quebec City

La pas prin Canada: Impresii din Quebec City

Las in urma Toronto si ma indrept spre regiunea Quebec. Aveam in plan Montreal, dar timpul permitea inca un oras mai mic din apropiere. Oscilam intre Ottawa si Quebec City. Dupa o analiza rapida, ma opresc asupra Quebec City deoarece parea cu are o zona istorica promitatoare.

Din Toronto am ales sa zbor pana in Quebec City, dar cum nu doream sa ma trezesc prea dimineata, am optat spre o varianta cu escala in Montreal. De aici am zburat cu un Bombardier Dash 8-100. Acesta a fost cel mai mic avion de pasageri cu care am calatorit pana acum. Cel cu care am zburat, operat de AirCanada Jazz, avea 37 de locuri si vreo 28 de ani de la prima inmatriculare.

La pas prin Canada: O zi la Cascada Niagara

La pas prin Canada: O zi la Cascada Niagara

Fiind pasionat de geografie, Cascadele Niagara si Iguazu mi-au atras atentia din scoala primara. Inca de pe atunci ma gandeam cum ar fi sa ajung sa le vad. In America de Sud nu am ajuns sa vad Iguazu, dar Niagara am admirat-o din locul in care se vede cel mai bine, partea canadiana.

Amuzant este faptul ca era cat pe ce sa ratez Niagara in calatoria din Canada. Facusem planul pe zile ca sa vad ce cazare si transport am nevoie. Din link in link ajung sa vad tururi de o zi din Toronto. Asa am dat de cel mai popular tur… spre Niagara! Cum nu aveam de gand sa fac un tur, m-am uitat dupa ce posibilitati de transport public am din Toronto spre oraselul Niagara Falls.

La pas prin Canada: Impresii din Toronto

La pas prin Canada: Impresii din Toronto

“Because it’s 2015” a fost raspunsul primului ministru canadian, Justin Trudeau, cand a fost intrebat de ce si-a dorit un echilibru 50:50 in ceea ce priveste genul ministrilor. Cabinetul lui nu doar ca are un echilibru intre femei si barbati, ci are si un mix de nationalitati si specialisti. Cea mai interesanta situatie mi se pare la transporturi unde minstru este un fost astronaut.

De la mii de km distanta, aceasta situatie mi s-a parut amuzanta si doar o idee curajoasa de a castiga popularitate. A fost suficienta calatoria cu bus-ul de la aeroport sa inteleg, ca de fapt, Trudeau cu acest cabinet echilibrat nu s-a departat prea tare de ceea ce este Canada.