Cateva impresii despre Columbia

Cateva impresii despre Columbia

Dupa 12 ore de la plecarea din Cuzco aterizam in Cartagena, Columbia. Vremea era aproape aceeasi, ploaie torentiala, doar temperatura urcase cu vreo 20 de grade. Aerul cald si strazile pline de apa mi-au amintit de Koh Samui in timpul musonului, desi acolo canalizarea parea sa functioneze, nu ca in Cartagena unde apa a ramas pe strazi si in zilele urmatoare.

Pe langa Cartagena, am vizitat Medellin si Bogota. Chiar in aceasta ordine, dar alegerea aceasta nu a fost prea inspirata. Bogota e uratica si trista, dar vezi asta daca stai mai mult de o zi, iar eu am stat vreo 3. Medellin e modern si are mai multe de oferit, chiar si imprejurimile sunt interesante. Iar Cartagena e un oras colonial asa cum imi imaginam ca sunt multe din America de Sud. Zona istorica in toate 3 este interesanta, insa doar Cartagena a conservat-o bine si o ofera in cel mai autentic mod. Bine, nici plajele sau Parcurile Nationale din jur nu sunt de neglijat.

Cateva impresii despre Peru

Cateva impresii despre Peru

Majoritatea folosesc Lima ca tranzit si pleaca direct spre Cuzco, eu insa am ales sa incep cu Lima si sa-i aloc cateva zile. Avand hotelul in Miraflores, unul dintre cartierele Limei, nu am realizat cum e Peru-ul cu adevarat pana la iesirea spre Paracas. Miraflores poate foarte bine concura la aspect si stil de viata cu Madrid sau Barcelona.

Mai departe insa… Casute de culoarea caramizii cocotate pe dealuri, strazi inguste si prafuite, cu asta m-am trezit la realitate si despre asta este Peru mai departe de cele cateva orase mari. Desi, zonele mai indepartate de centru nu arata prea bine nici in marile orase. Poate gresesc cu aceasta parere, insa tot ce am vazut in directia asta se indreapta.

Cateva impresii despre Santiago de Chile

Cateva impresii despre Santiago de Chile

E ora 2:30 AM si un domn prietenos ne asteapta la sosiri in aeroportul din Santiago de Chile. Pe langa transferuri de la aeroport ofera si tururi prin jur si pana la hotel ne-a vorbit despre oras si atractii. Pe masura ce ne apropiam de oras, ne spunea de diverse locuri pe langa care treceam si ne facea recomandari de ce ar bine sa vedem sau incercam.

Orasul pe intuneric nu arata prea bine si prin multe locuri am zarit oamenii strazii. Poate daca erau masini parcate peste tot nu le-as fi dat importanta, dar in Santiago nu se parcheaza in strada decat in anumite zone. Soferul spune ca e interzisa parcarea in multe locuri si majoritatea au loc in subteran sau in parcarile etajate. Am traversat o parte din oras in drumul spre hotelul din centru si mi se parea tot mai ciudat ca intr-un oras asa mare sa fie strazile goale.