Israel in 4 zile: Haifa & Caesarea

Israel in 4 zile: Haifa & Caesarea

Planul meu teoretic suna foarte bine. Citisem ca la Masada mancarea este foarte proasta si luam in calcul sa ne oprim, pentru pranz, in Arad. Iar intregul drum l-am fi facut in vreo 3 ore. Evident, nu ma gandeam ca ziua este foarte scurta sau drumurile pot fi aglomerate. Speram ca alegand autostrada platita (A6), vom fi doar noi pe acolo si vom ajunge repede in Haifa. Doar ca nu a fost asa si ‘traversarea tarii’ a durat peste 4 ore. De pranz s-a ales praful, iar mancarea de la Masada chiar este foarte slaba!

Israel in 4 zile: Masada si Marea Moarta

Israel in 4 zile: Masada si Marea Moarta

Din Ierusalim am plecat spre Masada si Marea Moarta. Daca despre Marea Moarta mai citisem, despre Masada am aflat cand faceam o cercetare pentru calatorii de o zi din Tel Aviv sau Ierusalim. Masada a fost ultimul bastion de aparare al evreilor impotriva romanilor. Fortareata a fost construita pe un platou montan cu o inaltime de 450m, fata de Marea Moarta.

Israel in 4 zile: Impresii despre Ierusalim, in zi de Sabat

Israel in 4 zile: Impresii despre Ierusalim, in zi de Sabat

Israelul mi-l trecusem pe lista destinatiilor posibile din 2013. Am fost chiar foarte aproape de a cumpara si biletele de avion. Cand imi facusem timp pentru cercetare a inceput conflictul cu Fasia Gaza. M-a speriat putin situatia si vreo 3 ani ‘am uitat’ de el. L-am adus din nou in plan anul trecut ca o destinatie buna pentru toamna. Si uite asa, la final de noiembrie am ajuns in Israel, tara cu numarul 51 in care am pasit.

In ce zi plec? Cat stau? E pe bune Sabatul? Ce orase vizitez? Chiar e o destinatie sigura? Nu cred ca a fost vreo tara unde sa-mi pun atat de multe intrebari. Cea mai importanta dintre ele era referitoare la Sabat. Pot accepta multe, dar in niciun caz sa nu am unde manca ceva gustos :D. Intr-un final decid ziua de plecare ca fiind sambata si pentru a nu depinde de transportul public, printre cele afectate de Sabat, am inchiriat o masina.

Experiente culinare in Israel – Primul humus nu se uita niciodata!

Experiente culinare in Israel – Primul humus nu se uita niciodata!

Imi plac experientele culinare din calatorii. Nu de putine ori ajung sa tai din lista de locuri de vizitat pentru ca bucataria unor tari este irezistibila si vreau sa incerc tot. Calatoria din Japonia a fost prima in care am avut sentimentul ca ma plimb doar ca sa mananc. Imediat dupa a urmat o calatorie in Spania unde am continuat plimbarea in cautarea delicateselor culinare.

Nu am fost la fel de norocos in Belgia. Aici doar in Bruges am avut parte de un pranz asa cum mi-am dorit. La o poza din Gent pusa pe Instagram, cei de la momondo m-au intrebat ce experiente culinare am avut. Intrebarea a fost un apropo la concursul lor despre experiente culinare in jurul lumii.

Pentru a raspunde intrebarii celor de la momondo, mi-am propus sa experimentez cat mai mult in Israel, cu ajutorul prietenilor de pe Facebook. Inainte sa plec spre Tel Aviv am intrebat ce mancaruri ar trebuie sa incerc in Israel. Sugestiile nu au intarziat sa apara si au fost atat de diverse inca mi-ar fi trebuit cel putin o saptamana sa le descopar pe toate.

Japonia, organizare si costuri, varianta fara compromisuri

Japonia, organizare si costuri, varianta fara compromisuri

Calatoria mea in Japonia a fost planificata de pe o saptamana pe alta. Am avut doar 7 zile sa decid ce vizitez ca sa-mi pot lua cazarea. Chiar inclinasem sa ma descurc la fata locului si sa caut hotel de la un oras la altul in functie de ce voi vizita. Spiritul meu de organizare nu m-a lasat sa fac asta si mi-am luat totusi cazarea.

Tot de acasa mi-am luat si JR Pass-ul, abonamentul turistic pentru trenurile care apartin de compania de stat. Cu aceste doua lucruri am plecat in Japonia. Bine, ceva idei despre Japonia mai aveam, dar ma ajutau doar sa pot decide mai repede ce vizitez.