Prima experienta cu carnea de vita Kobe. E buna? Nu! E geniala!

Prima experienta cu carnea de vita Kobe. E buna? Nu! E geniala!

Citind despre activitati interesante pe care le-as mai putea face in Osaka, am gasit si recomandarea de a gusta carnea de vita Kobe. De ea mai citesem acum multi ani, dar nu imi amintisem sa o trec pe lista pentru aceasta calatorie. Spre deosebire de alte rase, vita Kobe se obtine doar din bovine rasa Wagyu crescute in Prefectura Hyogo, regiunea Kansai. Exportul de animale vii din aceasta rasa este interzis, iar asta face si mai dificila cresterea in alte tari.

Kyoto, Japonia – Fushimi Inari si ale sale porti torii, in noapte

Kyoto, Japonia – Fushimi Inari si ale sale porti torii, in noapte

De departe cel mai renumit loc din Kyoto este altarul Fushimi Inari. Un complex spiritual dedicat lui Inari, zeul Shinto al orezului. Daca numele nu iti spune multe, sigur imaginile cu portile torii o sa ti se para cunoscute. Locul este popular pentru traseul prin aceste porti care brazdeaza Muntele Inari. Insa, ca orice loc popular este foarte aglomerat in cursul zilei.

Pentru a avea sansa sa surprind cateva cadre interesante l-am vizitat spre seara. Asa cum ma asteptam, erau foarte putini prin complex. Prin unele zone rataceam doar vreo 3 care faceam cu randul la poze. Nu am facut traseul complet deoarece era intuneric bine si ajunsesem cam tarziu. Traseul complet cere 2-3 ore, eu in vreo ora jumatate am reusit sa ma plimb printr-o mica parte din el.