Melaka (Malacca), destinatia perfecta pentru un city break in Malaezia

Melaka (Malacca), destinatia perfecta pentru un city break in Malaezia

In prima calatorie in Malaezia mi-am petrecut una din zile in Georgetown. Un oras bine conectat aerian cu Kuala Lumpur-ul in care poti merge pentru o zi sau un weekend. In a doua calatorie am ajuns in Melaka, un oras aflat la 150km de KL. Pentru cei din KL si Singapore, Melaka e destinatia in care isi petrec din cand in cand concediile sau weekendul.

Daca pleci cu masina din KL, dis de dimineata, poti vedea Melaka si apoi reveni pe inserat in oras. Infrastructura in Malaezia este foarte buna, asa ca intr-o ora jumatate ajungi din KL in Melaka. Daca insa apelezi la bus, singurul transport public cu care poti ajunge, este dificil sa vezi Melaka si sa te intorci in acceasi zi. Exista si un aeroport la 10km de oras, dar nu exista zboruri spre destinatii majore din jur.

15 de lucruri pe care sa le faci in Kuala Lumpur, Malaezia

15 de lucruri pe care sa le faci in Kuala Lumpur, Malaezia

Primul contact cu Malaezia a fost in cel mai prost mod si moment posibil. Era prima vizita in Asia si ajungeam in Kuala Lumpur dupa cateva zile in Singapore. Dupa ce vii din Singapore, un oras al lucrurilor aproape perfecte, Kuala Lumpur o sa ti se para o lume din care vrei sa scapi cat mai repede. Am ramas impresionat de modul simplu si rapid prin care am ajuns in oras (KLIA Express) . Lucrurile normale s-au terminat imediat ce am ajuns in gara.

Nu-mi amintesc exact cum si de ce, dar am reusit sa ma ratacesc. O parte din vina am avut-o eu ca am vrut sa ma descurc singur. Real vorbind ar trebui sa dau vina pe Google Maps ca m-a invartit in jurul garii. Insa as putea da vina si pe cei de la transportul in comun care atunci si-au gasit sa repare conexiunea garii cu monorail-ul. Toti ma trimiteau pe unde era inchis. Intr-un final am gasit pe cineva sa-mi explice cum ajung unde aveam nevoie.

Dupa cele 5 zile in Kuala Lumpur mi-am promis ca in acest oras nu mai ajung decat in tranzit. Asta se intampla in martie 2014. A venit august si faceam un nou plan pentru Asia si inevitabil a trebuit sa includ si Malaezia. De data aceasta pentru doua saptamani. A doua sansa a fost cu succes si chiar mi-a placut KL-ul. Atat de mult incat m-as mai intoarce pentru cateva zile din cand in cand.

Impresii din Asia: Casa Albastra din Georgetown, Malaezia

Impresii din Asia: Casa Albastra din Georgetown, Malaezia

In prima experienta din Asia de sud-est mi-am planificat sa vizitez trei orase principale. Aveam la dispozitie doar doua saptamani si ma gandeam ca nu am timp de altceva. In Kuala Lumpur in drumul de la aeroport spre gara centrala navigam printr-o aplicatie de prezentare a Malaeziei. Asa am descoperit orasul Georgetown, capitala statului Penang. Atras de imaginea de prezentare, un cadru similar cu cel de mai sus, dar si pretul mic al biletelor de avion am schimbat planul din ultima zi in Malaezia.

Cum am invatat sa mananc cu betisoarele

Cum am invatat sa mananc cu betisoarele

Puiul este favoritul meu, iar in bucataria asiatica se gaseste in multe preparate delicioase. Din bucataria chinezeasca imi place foarte mult plita incinsa. Am fost reticient pentru mancarea japoneza deoarece nu eram  sigur de calitatea ingredientelor. Cand am ajuns in Asia insa nu am mai stat pe ganduri. Iar daca vorbim de mancare asiatica implicit apar si betisoarele. In Romania din fericire primesti furculita pe langa betisoare si alegi tu cu ce sa mananci. Din acest motiv nu am fost nevoit sa invat sa le folosesc.