Myanmar in 2015 – Bilete de avion interne si Recomandari de hoteluri

Myanmar in 2015 – Bilete de avion interne si Recomandari de hoteluri

Scriam intr-un articol anterior despre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stii daca doresti sa-ti organizezi singur calatoria. Un lucru e clar, Myanmar nu este o destinatie ieftina. Tinand cont de conditii, pentru unele este de asteptat sa platesti mai mult. Pentru biletele de avion insa nu se justificat 80-100$ pentru 30-40 de minute de zbor. Destinatiile interne sunt deservite de opt companii aeriene si toate acopera punctele importante. Intr-o astfel de situatie mi s-ar fi parut normal sa existe un mic razboi pe preturi… dar nu.

Operatorii din Myanmar inca nu au adoptat toate practicile internationale si biletele electronice pe cursele interne nu sunt ceva normal . Cateva dintre cele opt companii ofera spre vanzare bilete prin siteurile lor. Insa doar pe cateva dintre zboruri si pe alea se intampla sa afiseze ca nu sunt locuri. Aici m-am blocat si credeam ca au ajuns sa zboare foarte putin ca nu este cerere. Discutii pe forumuri referitor la biletele de avion sunt, dar multi au mers la agentiile locale si au luat biletele cu cateva zile inainte de zbor.

Myanmar in 2015 – Mandalay, in trecere sau ramas peste noapte?

Myanmar in 2015 – Mandalay, in trecere sau ramas peste noapte?

Dupa Yangon si Bagan, a urmat Mandalay. Al doilea oras ca marime din Myanmar si ultima capitala regala a Birmaniei. Un oras care a avut mult de suferit in timpul celui de-al doilea razboi mondial cand o buna parte din oras a fost distrusa de raidurile aeriene. Una dintre cele mai impunatoare constructii, Palatul Regal, a fost distrus aproape in totalitate. O replica a lui a fost construita ulterior in anii 90.

Cand am facut planul pentru Myanmar am citit cateva articole interesante despre Mandalay. Lucru care m-a facut sa-l pun inaintea lacului Inle, ca de toate 4 credeam ca nu am timp. In realitate situatia e putin cam diferita si in Mandalay pentru mine ar fi fost suficient o singura zi. Am ales sa raman doua zile insa si am pierdut ocazia sa vad lacul Inle. Cu o masina cu sofer reusesti sa vezi principalele atractii din Mandalay intr-o zi.

Myanmar in 2015 – Bagan, locul in care trebuie sa vezi apusul

Myanmar in 2015 – Bagan, locul in care trebuie sa vezi apusul

Baganul este locul care ma vrajit si convins sa merg in Myanmar. Campia de vreo 100km2 are in acest moment in jur de 3000 de temple si pagode din vreo 10.000 cate au fost construite. Constructia templelor a inceput pe la jumatatea secolul 11 si a tinut pana spre finalul secolului 13 cand imperiul Baganului a fost invadat de mongoli. Din fericire mongolii nu au deteriorat templele insa timpul si cutremurile frecvente si-au pus amprenta asupra lor. Toata zona este una cu o activitate seismica ridicata si dupa cutremurul din 1975 o buna parte din temple au avut de suferit.

Myanmar in 2015 – Ce poti face in Yangon

Myanmar in 2015 – Ce poti face in Yangon

Yangon este cel mai mare oras din Myanmar cu o populatie de peste 5 milioane de locuitori. Acesta a fost capitala tarii pana in 2006 cand junta militara din lipsa de ocupatie au facut o noua capitala, Naypyidaw,  si s-au mutat acolo. Cu toate acestea, Yangonul a ramas principalul centru comercial al tarii si totodata principala poarta aeriana a Myanmarului. Inca de la aeroport o sa-ti dai seama ca orasul este in plina dezvoltare. Terminalul international este nou si langa se lucreaza la o extindere. Drumul spre oras este impecabil dar traficul infernal la ore de varf.

Myanmar in 2015 – Cum iti poti organiza singur calatoria

Myanmar in 2015 – Cum iti poti organiza singur calatoria

Despre Myanmar stiam cateva lucruri si alea de rau. Probabil multi au impresia, cum aveam si eu, ca tara este in razboi civil. Insa lucrurile s-au schimbat radical in ultimii ani. Punctul de cotitura poate fi considerat ca fiind vizita lui Hillary Clinton din 2011. De atunci tara trece printr-o dezvoltare agresiva si a devenit mult mai accesibila pentru turisti. Dezvoltarea aceasta nu este neaparat un lucru bun pentru cine doreste un Myanmar autentic. De aceea recomandarea mea, ca a multor altora, este sa o vizitezi cat poti de repede.

Am vizitat Yangon, Bagan si Mandalay la finalul lunii decembrie 2014. I-am dat o importanta cam mare Mandalayului si nu am vizitat Lacul Inle iar asta nu a fost cea mai buna alegere. Acum am un motiv in plus sa revin in Myanmar in viitorul apropiat. Oricare ar fi planul tau pentru Myanmar, informatiile de mai jos iti pot fi utile in planificarea calatoriei.