Impresii din insula Sentosa, Singapore – Partea III

Impresii din insula Sentosa, Singapore – Partea III

Insula Sentosa este mandria singaporezilor si locul lor preferat de petrecere a timpului liber. Totodata este una dintre principalele atractii ale Singaporelui si atrage anual cateva milioane de turisti. Mandria insulei este Resorts World, un complex care include un parc tematic Universal Studios, magazine, hoteluri si primul casino din Singapore.

In prima parte a impresiilor din Singapore scriam ca orice vacanta in Singapore trebuie sa includa si o vizita pe Insula Sentosa. Insula se afla in partea de sud a orasului si la ea poti ajunge cu mai multe mijloace de transport, dar si pe jos. Intreaga insula poate fi considerata un parc de distractii si relaxare pentru intreaga familie. Ajuns pe insula vei descoperi o mica padure tropicala presarata cu locuri de distractii. Marea atractie este Resorts World, un complex imens care gazduieste un parc tematic Universal Studios, dar si cel mai mare acvariu din lume, S.E.A Aquarium. Resort World este pe locul doi in topul celor mai scumpe constructii din lume, prima fiind Marina Bay Sands, tot in Singapore. Costul dezvoltarii a fost estimat la peste 5 miliarde de $.

Am explorat insula utilizand aplicatia mobile de la TripAdvisor. Aceasta prezinta cateva zeci de atractii si activitati pe insula. Stiam dinainte sa ajung in Singapore ca trebuie sa aloc cateva sute de euro pentru a vizita tot de pe insula. In Singapore voi mai merge, asa ca am lasat pentru data viitoare atractiile de pe insula care cer multe ore. Daca iei in calcul sa vizitezi cateva dintre atractii, timpul optim pe care-l vei petrece pe insula va fi de 10-12 ore.

O zi infinita la Hotel Marina Bay Sands, Singapore – Partea II

O zi infinita la Hotel Marina Bay Sands, Singapore – Partea II

In articolul anterior despre Singapore scriam ca merita sa dedici o zi pentru a merge la piscina Marina Bay Sands. Recunosc, e un moft si poti face foarte bine alte lucruri in loc. Resortul Marina Bay Sands ofera o experienta unica tuturor. Chiar daca alegi sa nu mergi la piscina, poti explora zona comerciala, cazinoul, teatrele sau zonele de divertisment.

Resortul Marina Bay Sands a fost dezvoltat de Las Vegas Sands, o companie americana care opereaza mai multe cazinouri si resorturi de lux. Costul dezvoltarii a fost de 5.7 miliarde de dolari, fiind cea mai scumpa constructie din lume. Resortul cuprinde un hotel cu 2561 de camere, un cazino, un centru de expozitii, un muzeu de arta si stiinta, doua teatre, un mall cu peste 300 de magazine, restaurante de lux si un patinoar. Insa marea atractie a complexului este sus, pe cele trei turnuri ale hotelului. Este vorba despre SkyPark, un parc de distractii construit  pe turnurile hotelului.

Impresii din Asia: Singapore – Partea I

Impresii din Asia: Singapore – Partea I

Singapore este cunoscut ca fiind un oras mic, modern dar si foarte scump. Spre deosebire de celelalte orase din sud-est-ul Asiei, costurile sunt cel putin duble. Daca in Thailanda sau Malaezia te poti descurca lejer cu 40 euro/zi, in Singapore cu aceeasi suma poti plati doar pentru o camera la hotel. Singapore este orasul cu cel mai ridicat nivel de trai din lume si asta o simti in fiecare clipa. Sa nu te surprinda afisele cu amenzi din locurile publice si sa nu le ignori. Nu te astepta sa mananci sau sa fumezi oriunde, toate astea se pot face doar in locuri special amenajate. Chiar si guma de mestecat e interzisa si nu ai voie sa o introduci in tara. Descopera experienta mea in Singapore, afla care sunt cele mai interesante atractii si la final fa-ti bugetul si cauta rapid o oferta sa explorezi si tu orasul.

Citisem putine impresii despre Singapore in momentul in care am decis ca acesta este orasul in care trebuie sa ajung foarte curand. Stiam ca este un stat-oras in sud-est-ul Asiei si ca este unul dintre orasele cu cel mai ridicat nivel de trai din lume. Tot printre primele e si cand vine vorba de costuri. Imi amintesc ca in timp ce plecam din Singapore, am citit intr-un ziar ca a ajuns sa fie cel mai scump oras din lume dupa ce o perioada a fost pe locul 2-3.