Parcul National Doi Inthanon, sau ce sa faci o zi in afara Chiang Mai-ului (Thailanda)

Parcul National Doi Inthanon, sau ce sa faci o zi in afara Chiang Mai-ului (Thailanda)

Inainte sa ajung in Chiang Mai, ma gandeam la o calatorie de o zi in afara orasului. Dupa cateva articole pe acest subiect am facut o lista cu posibilitati. Am eliminat repede din ea cele cateva sute de cursuri de gatit, zecile de activitati in parcurile cu animale si traseele prin jungla. De jungla nu eram pregatit, ca nu as fi zis nu.

Doi Inthanon parea cel mai bun loc din cele ramase, celelalte variante erau prea indepartate. Bine, m-am luat dupa parerile altora ca altfel cred ca as fi luat un tur de o zi spre Chiang Rai. Tinand cont de distanta si vazand si cum se circula, nu merita distantele lungi in aceeasi zi.

Ce poti face in Bangkok, cand vii a doua oara

Ce poti face in Bangkok, cand vii a doua oara

Cand ajungi pentru prima data in Bangkok, nu prea stii de unde sa incepi sa vizitezi. Iar daca nu stai vreo saptamana pe acolo, nici nu reusesti sa vezi multe. Clasica calatorie de 3-4 zile acopera doar atractiile principale. Cam asta am facut si eu, in decembrie 2014, cand am ajuns prima data in Bangkok. Nu am ratat mai nimic din ce este in top pentru turisti si mi se parea interesant.

Nici nu ar trebui sa le ratezi, locuri ca Wat Arun si Grand Palace & Wat Prakeaw nu au cum sa lipseasca dintr-o calatorie in Bangkok. Lor li se mai adauga Floating Market-urile, oricare ar fi ele, si as zice eu, Chinatown. In functie de timp si dispozitie, mai presari cu cateva temple si gata, ai umplut 3 zile!

Costurile unui sejur in Thailanda in 2017, in varianta fara compromisuri

Costurile unui sejur in Thailanda in 2017, in varianta fara compromisuri

In ultimele luni am avut de cateva ori discutii pe subiectul costurilor unei calatorii in Thailanda. Ca multi altii, aveam si eu impresia ca este o destinatie accesibila si per total ieftina. Multe sunt accesibile la pret, insa, daca doresti sa nu faci compromisiuri, este o destinatie scumpa.

Unora probabil li se vor parea exagerate costurile. Chiar daca fac calatorii mai lungi (6-8 sapt), nu stau in hosteluri, dar nici doar la 5 stele. Nu mananc din strada prea des, dar nici din locuri cu stele Michelin. Inchiriez masina sau masina cu sofer sa vad locurile mai indepartate, dar merg si cu transportul in comun unde este previzibil si sigur de folosit. Pe scurt, calatorii fara prea multe compromisuri, cum este si ceea ce propun mai jos pentru Thailanda.

Ce bunatati am mancat prin Thailanda

Ce bunatati am mancat prin Thailanda

Chiar daca nu sunt innebunit dupa bucataria thai, am descoperit in calatoriile avute ca sunt multe mancaruri care imi plac. Pana anul trecut nu mancam fructe de mare, asa ca in prima calatorie din Thailanda am ratat multe delicatese :D. De aceasta data insa, nu am mai ratat nimic ce parea atractiv in poze sau descriere. In cele 4 saptamani in Thailanda am avut experiente dintre cele mai diverse. Daca in sud (Koh Samui) fructele de mare nu au lipsit de la nicio masa, in nord (Chiang Mai) aveam sa descoper ca imi este greu sa gasesc ceva care sa-mi placa.