Prin paradisul scuterilor, partea a doua in Hanoi, Vietnam

Prin paradisul scuterilor, partea a doua in Hanoi, Vietnam

Tind sa cred ca in Vietnam este o disputa intre Ho Chi Minh City si Hanoi pe numarul de scutere din oras. Eu as zice ca Hanoi e mai aglomerat din acest punct de vedere. Pe langa asta, pare mult mai inghesuit si per total atmosfera e mai asiatica ca in sud, in Ho Chi Minh. Una peste alta, e un oras interesant pentru care merita alocate doua zile, chiar si una jumatate cat am stat eu a fost suficient.

Impresii dupa doua zile prin Hue, Vietnam

Impresii dupa doua zile prin Hue, Vietnam

Vietnam in luna decembrie nu este chiar in cea mai buna perioada de vizitare. Poti avea parte de o vreme buna in sud, uneori in nord nord, dar in centru este chiar o loterie. Tinand cont de asta, am lasat Halong Bay pe cand sansele sa fie vremea buna sunt mai mari si am mers in centru, pe langa Ho Chi Minh si Hanoi. Chiar si daca ploua, intr-un oras vei avea ce face. Nu aceeasi situatie este cand esti pe apa sau iti doresti sa vezi Halong Bay in toata splendoarea.

Pe scuter in nebunia din Ho Chi Minh, Vietnam

Pe scuter in nebunia din Ho Chi Minh, Vietnam

Unul dintre marile avantaje pe care le aduce tehnologia este simplitatea cu care poti avea acces la multe lucruri. Pentru calatori, pe langa simplitatea cu care te poti orienta si informa, tehnologia vine cu un concept ce remodeleaza unele industrii. Acesta este denumit sharing economy (economie colaborativa) si pe scurt, presupune folosirea in comun a unor resurse, fizice sau umane.

Probabil ca ai auzit sau folosit Airbnb si Uber. Ambele au la baza acest concept. In realitate multi au vazut in asta o afacere si ideea de a inchiria o camera libera sau a lua pe cineva in drum spre casa a cam disparut. In Airbnb sunt inca multi care inchirieaza o camera din propria locuinta. Uber, si celelalte similare, nu fac decat o forma de taximetrie bazata pe o aplicatie de telefon.