Impresii din Vidin, Bulgaria

Impresii din Vidin, Bulgaria

Am lasat Craiova in urma pentru a merge la vecini, in Bulgaria. Mi se paruse interesanta cetatea Baba Vida, din Vidin. La ea se ajunge usor de cand exista podul Calafat – Vidin. Iar, daca ai noroc sa nu fie aglomerat la vama, ajungi chiar repede din Craiova.

Citisem intr-un articol vechi cum ca ai nevoie de moneda locala pentru a plati taxa de intrare. Dar ma gandeam ca totusi au inaintat lucrurile si exista posibilitate de a plati cu cardul. M-am gandit prea departe si nu este acceptata decat moneda locala. Am indraznit sa intreb de euro. Doamna de la bilete nu avea vreo treaba cu limba engleza si vorbea in bulgara de parca eram de-al ei.

Prin distileriile din Scotia, in cautarea celui mai gustos whisky single malt

Prin distileriile din Scotia, in cautarea celui mai gustos whisky single malt

Pana nu demult, berea si vinul erau singurele bauturi alcoolice pe care le consumam (evident, responsabil!). In urma cu un an jumatate eram in Dublin. Venisem in primul rand pentru Guinness Storehouse, muzeul faimoasei beri irlandeze. Cum multe nu aveam de vazut prin oras, am ajuns si la Distileria Jameson. Mi-a placut povestea lor si ceea ce produc, iar sortimentele bine invechite, chiar au fost gustoase.

Si asa a inceput curiozitatea mea de a descoperi whisky-ul. Primele lectii despre istoria lui le-am luat chiar in Dublin, de la prietenul cu care eram, un fin cunoscator al whisky-ului. Nu am retinut prea multe, ci doar esentialul. Mai exact, in viitorul apropiat trebuie sa ajungem in Scotia, cel mai popular loc in care se produce aceasta bautura. Nici nu au trecut 6 luni de la acest moment si aterizam pe aeroportul din Glasgow.

Luxemburg, tara elegantei

Luxemburg, tara elegantei

Cand ma gandesc la Luxemburg, primul cuvant care-mi vine in minte este, eleganta. Un loc mai echilibrat si mai ordonat nu am vizitat pana acum. Mai vazusem Monaco cu ceva timp in urma, dar este o tara mult mai mica si foarte aglomerata. Luxemburg in schimb, pare in echilibru de la un capat la altul. Spun asta dupa ce am vizitat capitala, iar apoi am pornit spre nord trecand prin multe dintre cele 12 cantoane ale tarii.

In jurul Lacului Constance: Impresii din Lindau, Friedrichshafen si Konstanz

In jurul Lacului Constance: Impresii din Lindau, Friedrichshafen si Konstanz

Pentru calatoria din Bavaria imi doream sa vad un orasel cu o zona istorica interesanta. Variantele erau mai multe, dar cel mai accesibil mi s-a parut Lindau. Nu tot orasul, ci mica insula din lacul Constance (in germana, Bodensee). Imi calculasem drumul sa raman in Lindau pentru o noapte. Dar am ajuns intr-un final in Friedrichshafen deoarece avea o oferta mai variata de hoteluri.

Planul de acasa era simplu. Ajung in Lindau inainte de mijlocul zilei, vad orasul si pe seara plec la hotel. Partea asta aproape ca mi-a iesit. Nu citisem nimic insa despre Friedrichshafen. Ajuns spre seara in oras, descopar Muzeul Zeppelinelor. Incepand sa citesc despre oras si muzeu, imi schimb planul pentru ultima zi si raman in zona sa vad si Konstanz.

O plimbare prin fascinanta lume a zeppelinelor din Friedrichshafen, Germania

O plimbare prin fascinanta lume a zeppelinelor din Friedrichshafen, Germania

Dupa Garmisch-Partenkirchen, a doua “descoperire accidentala” a calatoriei din Bavaria a reprezentat-o Muzeul Zeppelin. Ca si in cazul GaPa, tot cautarea unui hotel bine pozitionat m-a adus in Friedrichshafen. Tocmai ce ajunsesem in Friedrichshafen si iesisem la o plimbare pe faleza. Capatul plimbarii avea sa fie in fata Muzeului Zeppelin.

Trebuie sa recunosc ca despre zeppeline nu stiam nimic in afara de cum arata. Vazand ca exista un muzeu al lor, am inceput sa caut de curiozitate ce este cu ele si cu acest oras in care am ajuns intamplator. Asa aflu de Contele Zeppelin, inventatorul dirijabilelor sau… zeppelinelor. Iar locul in care au fost ele construite pentru prima data era chiar orasul in care ma aflam.