Belgia, o tara de weekend – Impresii din Gent, Bruges si Liege

Belgia, o tara de weekend – Impresii din Gent, Bruges si Liege

Mai departe de capitala, Belgia nu are prea multe de oferit. La o evaluare sumara, doar 4 dintre orase sunt ceva mai mari si au ceva mai multe de oferit pentru turisti. Daca iti inchiriezi o masina, cu siguranta mai poti gasi cateva orasele sau satuce. Dar fara un transport propriu devine costisitor sa te plimbi.

In calatoria din luna octombrie am adaugat capitalei orasele Gent si Bruges. In calatoria de anul trecut prin zona am mai vizitat si Liege si am trecut rapid prin vreo cateva orasele. Atunci avusesem o masina si deplasarea a fost mai rapida.

Belgia, o tara de weekend – Impresii din Bruxelles

Belgia, o tara de weekend – Impresii din Bruxelles

Belgia a fost una dintre primele tari in care am calatorit. Era a doua calatorie si alesesem sa vizitez Londra, Paris si Bruxelles. Alegerea a fost facuta datorita zborurilor pe care le puteam avea din Bucuresti si trenurilor rapide dintre ele. Am scris din amintiri despre acea calatorie in acest articol.

Londra aproape ca a devenit o traditie sa o revad la cel putin doi ani. Parisul il vizitasem in vara trecuta si mi-a schimbat parerea proasta pe care o aveam despre oras. Mai ramasese pe lista Bruxelles. Bine, in Belgia mai ajunsesem si anul trecut in drum spre Luxemburg, dar nu vizitasem decat Liege. As putea spune ca am vizitat si autostrazile tinand cont cat de aglomerate au fost si cat timp am petrecut in trafic.

Amintiri din primul mini-circuit: Londra, Paris si Bruxelles

Amintiri din primul mini-circuit: Londra, Paris si Bruxelles

Prind curaj dupa revelionul petrecut la Viena, prima iesire din tara, si pentru septembrie (2011) imi fac un plan pentru o noua calatorie. Fara a avea vreo pasiune pentru Paris, imi doream sa ajung in fata Turnului Eiffel si sa mananc o inghetata. Dar parca era prea putin doar Parisul si adaug calatoriei Londra si Bruxelles. Intre ele urmand sa merg cu Eurostarul, celebrul tren ce trece pe sub mare din Marea Britanie in Franta.

Documentarea am facut-o cat se poate de traditional. Inca eram departe de modul de calatorie pe care aveam sa-l adopt 2 ani mai tarziu. Dupa experienta Vienei, am luat la fel celebrele ghiduri de top 10. Le-am analizat bine si am suplimentat cu ce am gasit online. Pentru cazare folosisem Booking, cum de altfel am folosit in peste 95% dintre calatoriile mele.