In jurul Lacului Constance: Impresii din Lindau, Friedrichshafen si Konstanz

In jurul Lacului Constance: Impresii din Lindau, Friedrichshafen si Konstanz

Pentru calatoria din Bavaria imi doream sa vad un orasel cu o zona istorica interesanta. Variantele erau mai multe, dar cel mai accesibil mi s-a parut Lindau. Nu tot orasul, ci mica insula din lacul Constance (in germana, Bodensee). Imi calculasem drumul sa raman in Lindau pentru o noapte. Dar am ajuns intr-un final in Friedrichshafen deoarece avea o oferta mai variata de hoteluri.

Planul de acasa era simplu. Ajung in Lindau inainte de mijlocul zilei, vad orasul si pe seara plec la hotel. Partea asta aproape ca mi-a iesit. Nu citisem nimic insa despre Friedrichshafen. Ajuns spre seara in oras, descopar Muzeul Zeppelinelor. Incepand sa citesc despre oras si muzeu, imi schimb planul pentru ultima zi si raman in zona sa vad si Konstanz.

O plimbare prin fascinanta lume a zeppelinelor din Friedrichshafen, Germania

O plimbare prin fascinanta lume a zeppelinelor din Friedrichshafen, Germania

Dupa Garmisch-Partenkirchen, a doua “descoperire accidentala” a calatoriei din Bavaria a reprezentat-o Muzeul Zeppelin. Ca si in cazul GaPa, tot cautarea unui hotel bine pozitionat m-a adus in Friedrichshafen. Tocmai ce ajunsesem in Friedrichshafen si iesisem la o plimbare pe faleza. Capatul plimbarii avea sa fie in fata Muzeului Zeppelin.

Trebuie sa recunosc ca despre zeppeline nu stiam nimic in afara de cum arata. Vazand ca exista un muzeu al lor, am inceput sa caut de curiozitate ce este cu ele si cu acest oras in care am ajuns intamplator. Asa aflu de Contele Zeppelin, inventatorul dirijabilelor sau… zeppelinelor. Iar locul in care au fost ele construite pentru prima data era chiar orasul in care ma aflam.

Garmisch-Partenkirchen intr-o zi de primavara (Bavaria, Germania)

Garmisch-Partenkirchen intr-o zi de primavara (Bavaria, Germania)

Daca as fi fost pasionat de ski cred ca as fi auzit de Garmisch-Partenkirchen mult mai devreme. Insa, l-am descoperit intamplator cand eram in cautarea unui loc de cazare in apropierea castelelor din Bavaria. Garmisch si Partenkirchen au fost, pana in 1935, doua orasele separate. Acestea au fost unite, la ordinul lui Adolf Hitler, pentru a avea suficiente locuri de cazare sa organizeze Jocurile Olimpice de Iarna din 1936.

Oktoberfest – O plimbare in imagini prin corturile principale

Oktoberfest – O plimbare in imagini prin corturile principale

Despre Oktoberfest am scris in august cele mai importante detalii pe care trebuie sa le stii daca intentionezi sa mergi la festival. Din fata monitorului parea totul foarte aglomerat, de altfel asa descriu festivalul majoritatea care au fost. Aglomeratia pe care o prevedeam am gasit-o, dar nu cat sa te impiedice sa intri in corturi sau sa simti adevarata petrecere bavareza.

Imi doream de vreo 4-5 ani sa merg la Oktoberfest. In unii ani mi-am amintit prea tarziu ca sa pot sa mai gasesc cazare la un pret decent. Anul acesta mi-am amintit in ultimul moment si cu 2 luni inainte am reusit sa mai gasesc cateva hoteluri disponibile. Ideal este sa-ti cumperi cazarea de prin primavara, cel tarziu in iunie. Asa ai sanse mai mari sa platesti ceva mai putin si hotelurile sa fie apropiate de locul de desfasurare a festivalului.