Amintiri din primul mini-circuit: Londra, Paris si Bruxelles

Amintiri din primul mini-circuit: Londra, Paris si Bruxelles

Prind curaj dupa revelionul petrecut la Viena, prima iesire din tara, si pentru septembrie (2011) imi fac un plan pentru o noua calatorie. Fara a avea vreo pasiune pentru Paris, imi doream sa ajung in fata Turnului Eiffel si sa mananc o inghetata. Dar parca era prea putin doar Parisul si adaug calatoriei Londra si Bruxelles. Intre ele urmand sa merg cu Eurostarul, celebrul tren ce trece pe sub mare din Marea Britanie in Franta.

Documentarea am facut-o cat se poate de traditional. Inca eram departe de modul de calatorie pe care aveam sa-l adopt 2 ani mai tarziu. Dupa experienta Vienei, am luat la fel celebrele ghiduri de top 10. Le-am analizat bine si am suplimentat cu ce am gasit online. Pentru cazare folosisem Booking, cum de altfel am folosit in peste 95% dintre calatoriile mele.

Prin distileriile din Scotia, in cautarea celui mai gustos whisky single malt

Prin distileriile din Scotia, in cautarea celui mai gustos whisky single malt

Pana nu demult, berea si vinul erau singurele bauturi alcoolice pe care le consumam (evident, responsabil!). In urma cu un an jumatate eram in Dublin. Venisem in primul rand pentru Guinness Storehouse, muzeul faimoasei beri irlandeze. Cum multe nu aveam de vazut prin oras, am ajuns si la Distileria Jameson. Mi-a placut povestea lor si ceea ce produc, iar sortimentele bine invechite, chiar au fost gustoase.

Si asa a inceput curiozitatea mea de a descoperi whisky-ul. Primele lectii despre istoria lui le-am luat chiar in Dublin, de la prietenul cu care eram, un fin cunoscator al whisky-ului. Nu am retinut prea multe, ci doar esentialul. Mai exact, in viitorul apropiat trebuie sa ajungem in Scotia, cel mai popular loc in care se produce aceasta bautura. Nici nu au trecut 6 luni de la acest moment si aterizam pe aeroportul din Glasgow.