O plimbare in imagini prin statiile de metrou din St. Petersburg

O plimbare in imagini prin statiile de metrou din St. Petersburg

Desi ideea de metrou a aparut in St. Petersburg inca de prin secolul 19, o prima faza s-a inceput cu putin timp inainte de Al Doilea Razboi Mondial, situatie care a si blocat lucrarile. Acestea au fost reluate in 1947, iar primele statii au fost deschise in 1955. Unele dintre statiile de pe aceasta prima linie au primit un decor deosebit, lucru care acum le-a transformat intr-o mica atractie a orasului.

Moscova, o plimbare nocturna in imagini

Moscova, o plimbare nocturna in imagini

Spre deosebire de St. Petersburg, in Moscova nu este chiar usor sa te plimbi. Zonele interesante sunt mai dispersate si plimbarea nocturna se va intinde pe mai multe ore. Pentru a vedea cat mai mult, am incercat sa ma plimb in fiecare zi dupa ce vedeam atractiile zilei.

Cele mai multe raman in zona centrala, iar ce mai buna priveliste de noapte mi s-a parut din parcul Zaryadye. Nu ar trebui sa ratezi nici o plimbare pe strada Tverskaya. Ajunsesem intr-o seara, pe la ora 22, si nu imi venea a crede cat de multi oameni era pe strada. Pur intamplator am vazut si strada Arbat pe intuneric, insa cred ca mai mult mi-ar fi placut sa o vad pe timp de zi.