Experiente culinare in Tara Bascilor si Andaluzia, Spania

Experiente culinare in Tara Bascilor si Andaluzia, Spania

Ziua fara jamon iberico e o zi pierduta, asa as putea rezuma partea culinara din calatoria in Spania. Si nu exagerez deloc daca spun ca nu am mancat jamon in una sau doua zile dintre cele 18 cat a durat acest trip. In prima calatorie, in Barcelona, nu prea m-am bucurat de bucataria spaniola. La a doua, in Valencia & Madrid, am inceput sa o gust putin mai mult. Dar cu adevarat am inceput sa o indragesc anul trecut, dupa o saptamana in Barcelona. Cum s-ar zice, din a treia incercare a fost cu noroc.

Ce bunatati am mancat in Japonia

Ce bunatati am mancat in Japonia

Sushi, sushi, sushi si iar sushi. Cam asta e tot ce stiam despre bucataria japoneza. Fara a sti ce ar fi bine sa mananc, pe majoritatea le-am comandat pe principiul ca aratau bine in poza sau descriere. Nu de putine ori traducerea meniului a fost partiala si m-am trezit cu diverse ciudatenii. De departe cel mai neobisnuit lucru a fost o supa traditionala de rosii in care am gasit si cateva scoici. A fost foarte gustoasa, dar sigur nu as fi comandat asa ceva daca scria cu ce este.

Prima experienta cu carnea de vita Kobe. E buna? Nu! E geniala!

Prima experienta cu carnea de vita Kobe. E buna? Nu! E geniala!

Citind despre activitati interesante pe care le-as mai putea face in Osaka, am gasit si recomandarea de a gusta carnea de vita Kobe. De ea mai citesem acum multi ani, dar nu imi amintisem sa o trec pe lista pentru aceasta calatorie. Spre deosebire de alte rase, vita Kobe se obtine doar din bovine rasa Wagyu crescute in Prefectura Hyogo, regiunea Kansai. Exportul de animale vii din aceasta rasa este interzis, iar asta face si mai dificila cresterea in alte tari.