Jurnal de calator – Rezumatul anului 2017

Jurnal de calator – Rezumatul anului 2017

Mai este putin pana la finalul de an si cel mai potrivit articol este cu un rezumat al ultimului an. Anul de calator 2017 a inceput cu o noua calatorie lunga, ca si 2015 si 2018 de altfel. Am plecat pe la jumatatea lunii noiembrie 2016 in Asia 3 si Oceania si timp de doua luni m-am tot plimbat prin patru tari. In urma cu aproape un an eram in Noua Zeelanda, acum ma aflu la un alt capat de lume, Patagonia (Chile). Dar sa revin la 2017, calatoria din America de Sud este prima din 2018.

5 jurnale de calatorie care mi-au placut, toate scrise de romani

5 jurnale de calatorie care mi-au placut, toate scrise de romani

In unele locuri probabil nu voi ajunge nicidata, iar in alte, chiar daca ajung, nu voi vedea multe. Asa ca pentru mine, cartile de calatorie sunt o experienta la fel de interesanta ca si calatoria intr-un loc nou. Pentru a fi experienta cat mai autentica, prefer sa citesc cartile scrise de romani. Unele experiente sunt diferite prin ochii unui strain, mai ales ca unii fac referi la situatii din propria tara sau cultura.

Nu am terminat de citit toate cartile pe care le-am gasit si de unele probabil nici nu am aflat. Dar dintre cele terminate, pe cateva le recomand cu drag oricui doreste o altfel de calatorie. Nu e un top, ci e o ordine aleatoare. Toate merita citite, fara exceptie. Nu am sa dau linkuri spre locul de unde sa le cumperi, pe majoritatea le vei gasi in orice librarie mai mare. Daca nu, online ca oferta este mai variata.

Kuala Lumpur – Melbourne la sub 100 euro, insa low-cost-ul pe distante lungi ar trebui interzis

Kuala Lumpur – Melbourne la sub 100 euro, insa low-cost-ul pe distante lungi ar trebui interzis

M-as putea numi un consumator fidel de low-cost tinand cont ca aproape jumatate dintre zborurile mele sunt cu o astfel de companie. Am inclus aici si compania Blue Air care se pozitioneaza putin peste low-cost. Ei isi spun Smart Flying si cel putin pe zbururile avute cu ei am intalnit avioane cu un spatiu dintre scaune aproape de o companie de linie. Iar despre scaunele noi, numai de bine.

Pentru mine Wizz-ul, dupa numarul de zboruri, este in topul companiilor cu care am zburat. Cel mai lung zbor a fost Bucuresti – Dubai. Fiind un zbor relativ scurt, spre 6 ore, nu am simtit un disconfort din cauza scaunelor si spatiului mic. De altfel, la zborul de dus, am avut loc la scaunele de la iesirea de urgenta si spatiul e mai mare ca in rest. La intoarcere am avut loc in primele randuri, iar aici era liber locul din mijloc.