Cum te poti descurca in calatorii cand nu stii engleza sau alta limba straina

Cum te poti descurca in calatorii cand nu stii engleza sau alta limba straina

Prin Europa e usor sa calatoresti. Sunt sanse mari sa nu trebuiasca sa vorbesti engleza deloc, cel mult un Thank you! (Multumesc!). Daca ai o problema si engleza e bariera cred ca poti sa te descurci si altfel. In articolul anterior prezentam cateva situatii in care cei care nu stiau engleza au gasit o rezolvare.

Vazand cum se descurca altii si cum m-am descurcat eu cand nici engleza nu era suficienta, m-am gandit la cateva lucruri care iti pot usura calatoria. Dar cel mai important, sa te ajute sa calatoresti si fara sa vorbesti o limba straina. E placut sa poti discuta cu localnicii, dar frumusetea locurilor nu e data doar de asta. Oricum, in tari ca Spania, Italia sau Franta, localnicii nu sunt cei mai buni vorbitori de limbi straine.

Ideile de mai jos pot fi utile si in situatia in care cel cu care interactionez nu stie engleza. Uneori e aproape inutil sa stii o limba straina, daca nu o stii pe cea locala sanse mari sa trebuiasca sa improvizezi.

Cat de importanta este engleza in calatorii

Cat de importanta este engleza in calatorii

Am auzit de multe ori scuza ca nu calatoresc ca nu ma descurc cu limba engleza. Am cunoscut oameni care financiar si-ar fi permis orice calatorie. Nu stateau prea bine cu timpul, dar se puteau rupe 2-3 saptamani pe an si pleca. Motivul pentru care nu o faceau, sau nu an de an, era frica de a fi nevoiti sa vorbeasca sau sa nu stie sa raspunda.

Cei care calatorisera mai des o facusera cu tururile agentiilor in care aveau suport in romana. Cei mai norocosi au mers cu prietenii sau rudele. Sunt si acestea solutii, insa sunt multe locuri in care agentiile nu fac tururi cu ghid in limba romana. Spre exemplu in Noua Zeelanda se vand pachete dar se asigura ghid local vorbitor de engleza. Chiar si asa, nu e obligatoriu sa depinzi de o agentie sa vezi lumea.

Incaltamintea, cea mai importanta parte a calatoriilor lungi

Incaltamintea, cea mai importanta parte a calatoriilor lungi

Nu am dat prea mare importanta incaltamintei pana la prima calatorie mai lunga de 4-5 zile. Se intampla in martie 2014 pe cand eram la prima calatorie in Asia. Avem ceva experiente prin Europa si nu era prima data in care mersul batea transportul in comun.

Prima calatorie in Asia era o plimbare de 2 saptamani prin Singapore, Kuala Lumpur si Hong Kong. Imi amintesc ca in Singapore si Kuala Lumpur, doar spre hotel mergeam cu transportul public, in rest doar pe jos. Cand am ajung in Hong Kong au inceput durerile de picioare. Incaltamintea mea clasica de oras incepuse sa devina incomoda. Atat de incomoda incat am inceput sa reduc mersul pe jos cat am putut de mult.

Inchiriere auto de la Klass Wagen – a doua oara sigur nu-i mai aleg

Inchiriere auto de la Klass Wagen – a doua oara sigur nu-i mai aleg

Despre cat de neseriosi sunt unii dintre clientii de rent a car in Romania sunt mai multe situatii aici si aici. Despre firme insa, informatiile sunt sumare sau spre deloc. La inceputul lunii, avand treburi urgente prin Iasi, am ales sa zbor pana acolo si sa inchiriez o masina. Am incercat sa ma orientez dupa ceva direct la firma sa nu mai ia comision si intermediarul. Slabe sanse pe ce ma interesa pe mine sa pot vedea disponibilitatea online.

Asa ca am ales sa rezerv prin holidayautos.com. Si ca sa fiu totusi patriot, am vrut sa aleg o masina de la o firma locala. Nu auzisem decat de Autonom din cele listate, dar ei nu aveau disponibil ce vroiam. Asa ca m-am trezit ca am de ales intre AutoBoca, Klass Wagen, Global si Hertz. Hertz mai folosisem, dar de celelalte nu stiam nimic. AutoBoca si Klass Wagen aflu ca sunt din Romania, dar nu gasesc ceva relevant despre ele. Aleg totusi Klass Wagen mai mult datorita notei de 9.0 din platforma. Hertz-ul avea 6.3.