Cascadele Iguazu despart Argentina de Brazilia, iar spre deosebite de Niagara, aici ambele tari au parte de privelisti impresionante. Daca la Niagara poti trece peste vizita in partea americana, la Iguazu nu ar trebui sa ratezi vizitarea ambelor parti. Nu vei putea face asta in acceasi zi, insa merita din plin sa ramai 2-3 zile in zona. Ca idee, 20% din cascade sunt in partea braziliana, iar 80% sunt in cea argentiniana.

Am inceput explorarea parcurilor nationale care gazduiesc cascadele cu partea braziliana. Citisem ca nu e la fel de mare ca partea argentiniana si o jumatate de zi ar fi suficienta pentru parcurgerea traseului normal, ajuns la parc si intors in Puerto Iguazu. Perioada efectiva de cand am intrat si pana am iesit a fost de aproape 2 ore. Un timp pe care eu il consider optim pentru vizitarea cascadelor.

In parc se mai pot face cateva activitati, dar nu ne-a atras niciuna. Dintre ele as aminti de Macuco Safari si zborul deasupra cascadelor cu elicoperul. De mentionat ca Heliportul se afla in afara parcului, dar au un punct de preluare si la intrarea in parc. Daca te atrage ideea de a merge cu barca pana aproape de cascade, aceasta activitate era disponibila doar in partea braziliana.

De la intrarea in parc si pana la cascade este o distanta de vreo 6-7 km. Poti sa-i parcurgi pe jos sau cu bus-ul gratuit. Busul e o solutie si pentru celelalte atractii din parc, statiile in care opreste sunt cele ale activitatiilor extra. Noi am coborat la penultima statie, de aici incepand traseul de asa zis trail al cascadelor. Nu iti imagina acum ca e cine stie ce drumetie de km. Are doar putin peste 1 km si este o plimbare simpla cu multe puncte de admirat cascadele.

Pe acest traseu, cu putin noroc, poti admira diverse pasari sau reptile. Parcul este bogat in fauna, dar pe acest traseu nu o sa-ti iasa in cale multe animale sau pasari. Probabil este prea agitat si doar cateva reptile ce se mai ratacesc pe acolo.

La capatul traseului se afla Gargantua del Diablo sau Gatul Diavolului. Pentru aceasta plimbare ne-am echipat cu gecile impermeabile pe care le luasem cu noi. Daca nu ai asa ceva ai doua variante. Fie iti cumperi o pelerina la suprapret de la magazinul de suveniruri aflat la capatul pasarelei, fie de dezbraci de cateva chestii de pe tine si mergi asa. Multi aleg a doua varianta 😀

In afara parcului mai sunt cateva lucruri interesante, unul dintre ele este Parcul Pasarilor (Parque das Aves). Din pacate vremea nu a tinut cu noi si la plecarea din parc a inceput sa ploua. Despre costuri si organizare am sa revin intr-un articol separat.

Harta Parcului

Bogdan

In copilarie ma plimbam printr-un atlas rutier in poloneza, iar din 2012 sunt calator cu jumatate de norma. Pana acum am vizitat peste 200 de orase din 55 de tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *