Dupa ce am ratat la secunda rezervarea la EcoCamp Patagonia, un hotel interesant aflat la punctul de start al traseului spre Turnuri, am inceput sa caut alternative. Variantele prin Parcul Torres del Paine le-am epuizat repede, in principal din cauza preturilor ridicate si conditiei de a sta minim 2-3 nopti.

O solutie era cazarea in apropierea parcului. Am gasit cateva hoteluri pe partea nordica, dar mai multe erau in cea sudica. Aceasta din urma se potrivea si cu nevoile si planul nostru. In zona Raului Serrano plaja de hoteluri este diversa si aici poti gasi de la hoteluri de lux, la zone de camping.

Hotel del Paine, 3*

Oscilam intre Hotel Rio Serrano si Hotel del Paine. Ambele permiteau rezervarea unei singure nopti si la ambele se putea manca cina. Parerile erau bune despre ambele hoteluri, poate ceva mai bune pentru Rio Serrano pe partea de cazare, iar la del Paine pe partea de restaurant. Deoarece timpul petrecut la hotel ar fi fost scurt, am ales in functie de pret.

Pentru o noapte la Hotel del Paine am platit 170 euro (camera dubla). La asta s-a adaugat cina, inca 85 euro, pentru 2 persoane. Nu stiu cat costa masa la Rio Serrano, dar cazarea sigur era in acel moment mai scumpa cu vreo 80 euro pe noapte.

Masa a fost tip buffet cu enorm de multe feluri de mancare. Nu cred ca exagerez deloc daca spun ca au fost cel putin 20 de preparate diferite, vreo 4 tipuri de supa si multe platouri cu prajituri. Imi pare rau ca nu am facut poze la platouri si va trebui sa ma crezi ca asa a fost 🙂

Hotelul are doar cabane, cu cate 4 camere fiecare. Partea interesanta este ca fiecare camera are priveliste spre Cuernos del Paine, daca ajuta si vremea. Camera a fost mare si bine izolata. Afara era frig bine, dar in interior isi facea treaba incalzirea. Chiar nu ma asteptam la asemenea conditii de la un hotel de 3*.

Trebuie sa recunosc ca daca vremea ar fi fost buna, mi-ar fi parut rau ca am stat doar cateva ore acolo. Complexul este locul ideal unde sa vii si sa petreci cateva zile. De aici se pot face excursii prin parc sau imprejurimi si hotelul ofera diverse activitati. Chiar au si un birou propriu de turism, dar nu am avut nevoie de nimic si nu stiu concret ce ofera si la ce preturi. Vazusem in camera cateva brosuri cu activitati pe care ei le ofera prin parc si imprejurimi.

Bogdan

In copilarie ma plimbam printr-un atlas rutier in poloneza, iar din 2012 sunt calator cu jumatate de norma. Pana acum am vizitat peste 200 de orase din 55 de tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *