Nu imi amintesc sa fi mancat inainte la vreun restaurant vietnamez. Nici nu citisem sa vad care ar fi preparatele traditionale. Dar ca si in alte tari vizitate, am ales de pe TripAdvisor locurile care apareau la mancare traditionala. Pe unele le-am ales la fata locului dupa pozele din meniu. Si ca de obicei, nu am retinut aproape niciun nume de mancare. Dar am sa fiu atent pe viitor sa fac poze la meniu sa stiu si cum se numesc.

Daca prin Thilanda am mai trecut pe langa bucataria traditionala si am mancat si altceva, in Vietnam m-am acomodat repede si bucataria locala mi-a oferit de fiecare data ceva interesant si gustos. La mine, prezentarea interesanta e cea care ma convinge sa aleg, de multe ori nici nu stiu ce am comandat. In Vietnam nu am avut surprizele neplacute din Thailanda si cu vreo doua exceptii, toate mi s-au parut foarte gustoase. Din lipsa de nume, le-am grupez dupa locul unde le-am mancat.

145 Bui Vien, Ho Chi Minh

Bep Me In – Vietnamese Authentic Cuisine, Ho Chi Minh

Banh Xeo Dinh Cong Trang, Ho Chi Minh

Cladite vietnameze

Golden Rice Restaurant, Hue

Red Gecko, Hue

Southern beef noodle, Bun bo Nam Bo, Hanoi

Cai Mam Veg Friendly, Hanoi

Net Hue, Hanoi

Cha Ngan

Si doua variante de streat-food, nu am incercat 😀

Ce am mancat prin Thailanda, aici.

Bogdan

In copilarie ma plimbam printr-un atlas rutier in poloneza, iar din 2012 sunt calator cu jumatate de norma. Pana acum am vizitat peste 200 de orase din 55 de tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *