Cat de greu se obtine viza de turist pentru Australia

Cat de greu se obtine viza de turist pentru Australia

Mi-a venit ideea de a combina Asia cu Australia & Noua Zeelanda mai mult in joaca. Dupa cateva simulari de zboruri vad ca e chiar atractiv ca timp si costuri. Verific cum e cu vizele si pare ca e o formalitate. Pe Noua Zeelanda avea sa fie ceva la fata locului, iar pe Australia, se aplica online completand un formular si nu costa nimic. In gandul meu, bai e foarte simplu fata de top-ul de hartie depus la viza pe Canada, cu doar cateva luni in inainte.

Dupa vreo cateva zile aveam conturat un plan al calatoriei. Cum stiam ca viza de Australia urma sa fie valabila un an, ma gandesc sa aplic inainte sa cumpar biletele de avion. Stiam ca nu ma va intreba de avion sau cazare, asa ca de data asta incep cu viza.

Cum poti obtine viza pentru Canada, varianta 2017

Cum poti obtine viza pentru Canada, varianta 2017

Citisem anul trecut ca din martie 2016 se va relaxa sistemul de vize pentru romanii care doresc sa viziteze Canada. Nu m-am documentat ce inseamna asta si banuiam ca vom trece la sistemul eTA (Electronic Travel Authorization). In realitate, din martie ar fi trebuit sa beneficieze de eTA toti cei care au obtinut o viza de Canada in ultimii 10 ani sau au o viza valida de SUA. Este iunie si inca nu s-a implementat sistemul si nici nu se stie o data precisa pentru asta din ce scrie pe siteul oficial. Zilele acestea au aparut informatii cum ca ar urma o vizita a unei “misiuni tehnice” care sa analizeze cum stam cu securitatea si poate ni se ridica vizele in viitorul apropiat.