City Break in Oslo, Norvegia

City Break in Oslo, Norvegia

Oslo este pentru mine unul dintre cele mai elegante orase din Europa. Privit de sus, pare un mic orasel construit intr-o imensa padure. Daca poposesti 3-4 zile prin Oslo o sa poti sa-l vizitezi la pas. Singura problema sunt costurile, valoarea banilor aici este cu totul alta. Daca ignori acest aspect pentru cateva zile, o sa ai parte de o experienta diferita fata de alte capitale europene.

In mintea mea Norvegia este sinonima cu somonul :D. O perioada am avut impresia ca una dintre principalele surse de venit ale tarii este pescuitul. Doar ca pescuitul nu e chiar o activitate atat de profitabila incat sa plaseze Norvegia in topul tarilor bogate. Este intr-adevar o sursa de venit, dar nu cea mai importanta. Principala sursa de venit a tarii este reprezentata de exportul de gaze si petrol. Spre deosebire de tarile arabe care investesc in cladiri de zeci de etaje, norvegienii folosesc resursele pentru a oferi un mediu de viata ridicat locuitorilor.

Cand vine vorba de turism, pentru multi Norvegia inseamna o excursie printre fiorduri. A doua atractie o reprezinta aoreola boreala si satucurile de unde aceasta se vede foarte bine. Chiar daca mi-am dorit si imi doresc in continuare sa experimentez si aceste lucruri, am inceput explorarea Norvegiei cu o vizita in Oslo.